Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای مرور مهمترین اخبار فناوری طی یک هفته گذشته در حوزه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تکنولوژی‌های روز با ما همراه باشید.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، حوزه علمی و فناوری کشور در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن‌ها را می‌توانید در ادامه مرور کنید.

 

استفاده از گیاه به‌عنوان چراغ مطالعه!

محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) با استفاده از نانوذرات تعبیه شده در برگ گیاه، یک گیاه ساطع‌کننده نور ایجاد کردند که می‌تواند توسط یک LED شارژ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از ۱۰ ثانیه شارژ، گیاه به مدت چند دقیقه می‌درخشد و می‌توان آن‌ها را بار‌ها و بار‌ها شارژ کرد.

 

واکسن کرونا در دل سالاد‌ها / گیاهان مقابله‌کننده با ویروس کووید پرورش می‌یابند

محققان دانشگاه کالیفرنیا ریورساید، در حال کار روی راهی برای رشد گیاهان خوراکی هستند که داروی مشابه واکسن mRNA را حمل می‌کنند. به لطف کمک ۵۰۰۰۰۰ دلاری بنیاد ملی علوم، محققان اکنون به دنبال دستیابی به سه هدف هستند. ابتدا تلاش می‌کنند DNA حاوی واکسن‌های mRNA را با موفقیت به سلول‌های گیاهی برسانند، جایی که این مواد زیستی می‌توانند تکثیر شوند. در مرحله بعد، آن‌ها می‌خواهند نشان دهند که گیاهان می‌توانند mRNA کافی برای جایگزینی تزریق سنتی تولید کنند. در مرحله پایانی نیز، پژوهشگران باید میزان مناسب مصرف افراد برای جایگزینی مناسب واکسن را تعیین کنند.

 

تولید هیدروژن تجدیدپذیر تنها با آب و نور خورشید!

شرکت سانهیدروژن (SunHydrogen) طی فعالیت‌های خود فناوری جدیدی ارائه داده است که از آب و نور خورشید برای ایجاد هیدروژن تجدیدپذیر استفاده می‌کند. این شرکت به تازگی اعلام کرد که قرارداد تحقیقاتی مورد حمایت خود را با دانشگاه آیووا تمدید می‌کند. تعهد مجدد با دانشگاه به شرکت سانهیدروژن اجازه می‌دهد تا به کار خود برای توسعه فناوری هیدروژن مبتنی بر نانوذرات سبز و تولید آن در مقیاس تجاری ادامه دهد.

 

آیا بیماری ایدز با نانوذرات قابل درمان است؟

محققان کالج پزشکی هربرت ورتهایم (HWCOM) پیشگام استفاده از فناوری نانو برای ارائه دارو‌های ضد HIV فرای سد خونی مغزی است. در سال ۲۰۱۳، محققان این کالج به سرپرستی مادهاوان نایر، رئیس گروه ایمونولوژی و نانوپزشکی، یک روش انقلابی را با استفاده از نانوذرات مغناطیسی الکتریکی برای انتقال داروی ضد HIV موسوم به AZTTP به مغز توسعه دادند.

  رنگ پودری الکترواستاتیک نانویی ۹۹.۹۹ درصد باکتری‌ها را نابود می‌کند

رنگ پودری با روش الکترواستاتیک روی سطح فلزی نشانده شده، در کوره با دمای ١٨٠ تا ٢٠٠ درجه تبدیل به یک لایه فیلم یکنواخت با خواص فیزیکی و شیمیایی جالب توجه خواهد شد. این محصول با استفاده از نانوذرات مؤثر، توانایی نابود کردن ٩٩.٩٩ درصد باکتری‌های گرم مثبت و منفی از خانواده‌های E.Coli و استافیلوکوکوس‌ها را دارد که به عفونت‌های بیمارستانی معروف هستند.

 

  رشد و درمان تومور‌های مجازی گامی هم در درمان سرطان

توانایی رشد و درمان تومور‌های مجازی گامی مهم به‌منظور توسعه درمان‌های جدید برای سرطان است. نکته مهم این است که دانشمندان می‌توانند از تومور‌های مجازی برای بهینه‌سازی طراحی دارو‌های مبتنی بر نانوذرات قبل از آزمایش در آزمایشگاه یا روی بیماران استفاده کنند.

 

رهایی از بیماری‌های لثه و پوسیدگی دندان با نانوالماس

محققان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه هنگ‌کنگ در مقاله‌ای با عنوان «مهار بیوفیلم در عوامل بیماری‌زای دهان با نانوالماس» برای اولین‌بار تأثیر نانوذرات الماس روی بیوفیلم‌های بیماری‌زای دهان را به میزان زیاد نشان دادند. تحقیقات این گروه نشان داد که نانوالماس‌های بسیار کوچک می‌توانند سازوکار‌های ژنتیکی در عوامل بیماری‌زا را دستکاری کرده و از اتصال آن‌ها به هر سطحی جلوگیری کند و از این طریق تشکیل بیوفیلم در حفره دهان را مهار کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو ایدز چراغ مطالعه گیاه واکسن کرونا هیدروژن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۷۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»

در راستای برنامه «آزمایش‌های فناوری نانو برای همه» مسابقه ای با عنوان « سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو» برگزار می شود که علاقه مندان می توانند در این مسابقه شرکت کنند.

به گزارش ایسنا، کارشناسان شبکه آزمایشگاهی توانا و دبیران دانش‌آموخته‌ رشته‌های مرتبط با علوم و فناوری نانو مانند زیست، شیمی و فیزیک می‌توانند با انجام آزمایش «سنتز سبز نانوذرات به کمک عصاره لیمو» در بیست و دومین مسابقه ماهر شرکت کرده و برنده گرنت آموزشی به ارزش 10 میلیون ریال شوند.

این مسابقه در راستای برنامه «آزمایش‌های فناوری نانو برای همه» طراحی شده است. علاقمندان تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه فرصت دارند فیلم آموزشی بر مبنای محتوای آزمایش مورد نظر بسازند و به شماره ۰۹۲۱۹۵۶۳۷۳۱ در پیام‌رسان شاد ارسال نمایند.

فیلم آموزشی با فرمت MP4 که حداقل و حداکثر زمان آن به ترتیب ۴ و ۸ دقیقه  تهیه شود. داوران پس از بررسی آثار دریافت شده براساس موارد زیر به آن‌ها امتیاز داده و فیلمی که بیش‌ترین امتیاز را کسب کند به عنوان فیلم برنده انتخاب می‌شود.

انجام آزمایش:
بیان تئوری
بیان مراحل آزمایش
انجام کامل مراحل آزمایش و نمایش آن
نشان‌دادن و بیان نتیجه
پاسخ به سوالات انتهای دستور کار

خلاقیت:
بیان جذاب تئوری و ساده‌سازی آن برای دانش‌آموزان
استفاده از مدل آموزشی و یا فیلم و تصویر مرتبط با آزمایش

صوت و تصویر:
کیفیت صدا و تصویر
استفاده از افکت و جذابیت بصری

سایر نکات:
معرفی کامل خود و مرکز و آزمایش مورد نظر
رعایت بازه مناسب
درج لوگو باشگاه و مرکز در فیلم

آزمایشگاه‌های دانش‌آموزی می‌توانند با استفاده از حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مواد مورد نیاز را تهیه و با انجام آزمایش در مسابقه شرکت کنند. برای اطلاع از نحوه برخورداری از این حمایت اینجا کلیک کنید.

بنابر اعلام ستاد نانو، به تمامی شرکت‌کنندگان در این مسابقه گواهی شرکت در مسابقه اعطا می‌شود و فیلم آموزشی برگزیده در سایت باشگاه نانو در صفحه «مسابقه ماهر» قرار می‌گیرد.

شرکت در مسابقه ماهر موجب کسب امتیاز ویژه در ارزیابی آزمایشگاه‌های عضو شبکه توانا می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آیا نانوذرات از طریق دستگاه گوارش به بافت مغز می‌رسند؟
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شکایت بازیکن فرانسوی از فایزر و بیونتک به دلیل عوارض واکسن کرونا