Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@09:41:05 GMT

چراغ مطالعه را روشن نگه‌داریم

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۹۲۳۴۲۴

چراغ مطالعه را روشن نگه‌داریم

همشهری آنلاین- علی‌الله سلیمی: شرایط ویژه ای که بعد از فراگیر شدن ویروس کرونا در جامعه ایجاد شد، حوزه‌های مختلف را در بر گرفت و در این میان، فعالیت کتابخانه های عمومی، به عنوان یکی از مراکز فرهنگی که روزانه محل حضور شهروندان علاقه‌مند به کتاب و کتابخوانی بود، تحت الشعاع این شرایط قرار گرفت. از همان روزهای اول که محدودیت‌هایی در فعالیت برخی مراکز عمومی ایجاد شد، فعالیت کتابخانه‌های عمومی هم تعطیل شد که این وضع با گذشت بیش از هشت‌ماه همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته با گذشت زمان و استمرار وضع موجود، مسئولان کتابخانه‌های عموی مانند بسیاری از نهادهای فرهنگی، ارتباط مجازی را جایگزین ارتباط حضوری کردند. این‌که اعضای کتابخانه های عمومی تا چه اندازه با وضع جدید کنار آمده و نیازهای مطالعاتی خود را به شکل غیر حضوری و از طریق ارتباط مجازی تامین کرده‌اند، موضوعی است که در فرصت های دیگر می‌شود به تفصیل درباره آن بحث کرد، اما نکته ای که این روزها و در آستانه هفته کتاب و کتابخوانی و کتابدار می‌شود به آن پرداخت، نحوه اطلاع‌رسانی درباره فعالیت کتابخانه‌های عمومی در شرایط فعلی است. شکی نیست که زیرساخت‌های موجود در کتابخانه‌های عمومی برای شرایط فعلی و غیرحضوری اعضای کتابخانه‌ها چندان مناسب نیست و بسیاری از این مراکز هنوز ابزارهای لازم در این زمینه را در اختیار ندارند. در این میان، خلاقیت‌ها و اقدامات ابتکاری برخی مسئولان و کارکنان کتابخانه های عمومی به ویژه کتابداران می تواند در برقراری ارتباط غیرحضوری با اعضای کتابخانه‌های عمومی موثر باشد. طبعا در این بخش، اقدامات و  فعالیت های متعددی توسط برخی از مسئولان و کتابداران کتابخانه‌های عمومی انجام شده که به طور کامل درباره آنها اطلاع رسانی نشده است. با توجه به این که یکی از فعالیت‌های موثر در هفته کتاب و کتابخوانی و کتابدار، اطلاع رسانی درباره فعالیت های انجام شده در حوزه کتاب و کتابخوانی است، به نظر می‌رسد در شرایط فعلی که اعضای کتابخانه‌های عمومی امکان حضور در کتابخانه‌ها را ندارند، آگاهی از کم و کیف برنامه‌ها از اقداماتی است که برای ارتباط غیرحضوری افراد برنامه ریزی و آماده شده است. وجود بیش از ۴۰ کتابخانه عمومی در مناطق شرق تهران و فعالیت‌های غیر حضوری آنها در شرایط فعلی، از ظرفیت‌های بالا در زمینه منابع مطالعه در این بخش از  شهر خبر می دهد که اگر به موقع و صحیح اطلاع رسانی شود می‌تواند چراغ مطالعه در این بخش از شهر را همچنان روشن نگه دارد.  
 

کد خبر 563655 برچسب‌ها فرهنگ كروناويروس همشهری محله کتابخانه، کتابخوانی، کتابداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ كروناويروس همشهری محله کتابخانه کتابخوانی کتابداری کتابخانه های عمومی اعضای کتابخانه ها کتاب و کتابخوانی اطلاع رسانی شرایط فعلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۳۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل

کمال‌الدین میرجعفریان در نشست با مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اظهار کرد: توسعه فضای کتابخانه‌ای در اردبیل و نزدیک شدن به سرانه متوسط کشوری یکی از مطالبات دانش‌آموزان و دانشجویان در سال‌های اخیر بوده است.

او ادامه داد: در پاسخ به این نیاز و رفع نیازمندی‌ها پس از جلسات متعدد کارشناسی پراکندگی کتابخانه‌های عمومی در سطح شهر اردبیل مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و برای رفع مشکلات فرهنگی تلاش می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل هم در این جلسه از مذاکره با خیر کتابخانه‌ساز برای احداث کتابخانه عمومی خبر داد و افزود: خیرین کتابخانه‌ساز آماده احداث پروژه احداث کتابخانه عمومی پس از تحویل زمین هستند.

پروانه رضاقلیزاده خاطر نشان کرد: بر اساس برآورد صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود طی یک تا ۲ سال آینده بتوانیم کتابخانه‌هایی شایسته در مناطق مختلف شهر اردبیل افتتاح کنیم تا شهروندان ساکن در این مناطق از فضای مطالعاتی و خدمات کتابخانه‌ای آن بهره‌مند شوند.

او ادامه داد: دسترسی آسان به کتابخانه یکی از استاندارد‌های فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و موسسات کتابداری (ایفلا) می‌باشد و این امر مستلزم افزایش تعداد کتابخانه‌ها در مناطق مختلف شهری و روستایی است.

در این جلسه مقرر شد تا در خصوص تامین زمین مورد نظر برای احداث کتابخانه عمومی در محلات دروازه مشگین و میدان جهاد که وسعت و تراکم جمعیت قابل توجهی داشته و از کتابخانه‌های عمومی شهر فاصله چشمگیری دارد، اقدامات لازم توسط دستگاه‌های ذیربط صورت بگیرد.

همچنین اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل مکلف شد زمینی به مساحت ۶۰۰ متر مربع در خیابان دامپزشکی برای احداث کتابخانه در اختیار کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل قرار دهد.

استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده است. در حال حاضر تعداد کتابخانه‌های استان اردبیل ۸۲ باب (با یک میلیون جلد کتاب) است که ۶۵ باب از آنها زیر نظر مستقیم اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی اداره می‌شود و ۱۷ باب دیگر با مشارکت سایر ارگان‌ها و نهاد‌های خصوصی و دولتی فعالیت می‌کند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • ۳۷۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه ۲ افتتاح نمایشی در کرمانشاه
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند