Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، شهرهای سراسر جهان به طور فزاینده ای به سمت استفاده از چراغ های خیابانی که به اصطلاح «نور آبی» منتشر می کنند، روی آورده اند. نور آبی همچنین در تلفن های هوشمند ، لپ تاپ و تبلت ها رایج است. اکنون، یک مطالعه نشان می دهد که قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور طیف آبی ممکن است شانس فرد را برای ابتلا به سرطان روده بزرگ افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گروهی از محققان اسپانیایی خاطرنشان کردند، مطالعات قبلی حاکی از آن است که نور آبی ساطع شده توسط اکثر LED های سفید (دیودهای دارای تابش نور) و بسیاری از تبلت ها و تلفن ها با ابتلا به بیماری هایی نظیر اختلالات خواب، چاقی و افزایش خطر ابتلا به سرطان های مختلف به ویژه در میان کارگران شیفت شب ارتباط دارد.

محققان گفتند، یک مطالعه همچنین نشان داد که میان نور آبی و افزایش خطر سرطان پستان و پروستات ارتباط وجود دارد.

«مانولیس کوگیناس» محقق از موسسه بهداشت جهانی بارسلونا در یک بیانیه خبری اعلام کرد:  ما با استفاده از همان روش قبلی، تصمیم گرفتیم رابطه بین قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی و سرطان کولورکتال (روده بزرگ) ، سومین نوع شایع سرطان را در سراسر جهان پس از سرطان ریه و سینه تحلیل کنیم.

محققان اطلاعات ۶۶۱ نفر را که در شهرهای اسپانیا، مادرید و بارسلونا زندگی می ‌کردند و بین سال ‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳ به سرطان روده مبتلا شده بودند، بررسی کردند. آنان این اطلاعات را با اطلاعات هزار و ۳۲۲  فرد بدون سابقه سرطان که از نظر جنس و سن با ۶۶۱ نفر همسان بودند، مقایسه کردند. قرار گرفتن شرکت‌ کنندگان در معرض نور مصنوعی در فضای باز  هنگام شب در طیف‌های قرمز، سبز و آبی با استفاده از تصاویر گرفته ‌شده از ایستگاه فضایی بین ‌المللی اندازه‌گیری شد.

از شرکت‌کنندگان سوالاتی از جمله مکان زندگی و کار پرسیده شد و عوامل خطر سرطان مانند سن، تحصیلات و وضعیت اقتصادی-اجتماعی، شاخص توده بدنی (BMI)، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان و استعمال دخانیات، مصرف الکل، مواد غذایی مصرفی، خواب و ورزش مورد پرسش قرار گرفت. به‌طور متوسط ، مبتلایان به سرطان ۶۷ سال سن داشتند و احتمال ابتلا به سرطان در خانواده آنان بیشتر بود.

این مطالعه نتوانست تعیین کند که قرار گرفتن در معرض نور آبی باعث ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود، بلکه تنها ارتباط هایی را در این زمینه نشان داد. با این حال، محققان گزارش دادند که احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در  افرادی که بیش از حد در معرض نور آبی را دارند ، ۶۰ درصد بیشتر است.

به گفته محققان، ریتم شبانه‌روزی ارتباط نزدیکی با سیستم هورمونی بدن ما دارد و شواهد نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض نور در شب ممکن است تولید انواع خاصی از هورمون ‌ها را تغییر دهد. علاوه بر این، سرطان ‌های روده بزرگ در گذشته با اختلال شبانه ‌روزی در آزمایش ‌های حیوانات همراه بوده است.

آنها افزودند: تصور می ‌شود قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب ممکن است باعث کاهش و تاخیر در ترشح هورمون ملاتونین شود که به رشد تومور مربوط می‌شود و در مرحله تاریک چرخه ۲۴ ساعته بدن ساخته می ‌شود.

با این حال محققان خاطر نشان کردند که این مطالعه محدود است؛ زیرا قادر به ‌اندازه گیری میزان نوری که افراد در خانه در معرض آن قرار می‌گیرند، نیست. این مطالعه یافته‌ های گذشته را که سرطان روده بزرگ با اختلال در ریتم شبانه‌ روزی همراه است، تقویت می کند. در این تحقیق عملکردهای دقیق، یعنی اینکه فقط مربوط به خواب باشد یا اینکه آیا مسیرهای هورمونی یا ایمنی در آن دخیل است، نیز مشاهده می ‌شود.

به گفته محققان، درهرصورت پیام اصلی این تحقیق و مطالعات دیگر این است که نور در شب و طیف نور یک عامل خنثی نیست، بلکه می‌ تواند بر عملکرد بدن و مسیرهای بیولوژیکی مرتبط با سلامتی و بیماری تاثیر داشته باشد.

این مطالعه در مجله American Cancer Society منتشر شده است.

برچسب‌ها اسپانیا سرطان سرطان روده

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اسپانیا سرطان سرطان روده اسپانیا سرطان سرطان روده ابتلا به سرطان روده بزرگ قرار گرفتن در معرض نور نور آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۲۸۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایران با استفاده از تکنولوژی پیشرفته هسته‌ای برای تشخیص بیماری‌های مختلف موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت (یکی از روش‌های غیر تهاجمی در پزشکی) شده‌اند.

این دستگاه جهت ثبت و آشکارسازی تجمع مواد رادیو اکتیو در بافت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش تصویربرداری، براساس وضعیت بیمار، رادیودارو در ارگان‌های مختلف جذب و کسری از فوتون‌ها ازمیان بافت نرم احاطه شده عبور کرده و نهایتا توسط دوربین گاما آشکارسازی می‌شوند.

اخیراً پژوهشگران این مجموعه با ارائه ایده صنعتی سازی دستگاه تصویربرداری اسپکت از تمام بدن توانسته‌اند رتبه نخست بخش اتصال پذیری و میکروالکترونیک نخستین رویداد نکست را از آن خود کنند.

بهنوش تیموریان فرد، قائم مقام این شرکت دانش بنیان به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شرکت در حوزه تولید تجهیزات پزشکی هسته‌ای فعالیت می‌کند و با استفاده از تکنولوژی پیشرفته  پزشکی هسته‌ای موفق به طراحی و ساخت دستگاه تصویربرداری به روش اسپکت شده است. اخیرا نیز به دنبال صنعتی سازی این دستگاه از تمام بدن هستیم.

قائم مقام این شرکت دانش بنیان درباره این دستگاه عنوان کرد: این دستگاه قابلیت تصویربرداری از عملکرد تمامی بافت‌ها و ارگان‌های مختلف بدن را دارد و برای تشخیص بیماری‌ها به خصوص سرطان می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

وی افزود: رادیو دارو، اشعه گاما از خود ساطع می‌کند. در این روش غیر تهاجمی، رادیو دارو به بیمار تزریق می‌شود. سپس رادیو دارو بنابر ویژگی‌هایش در یکی از بافت‌های بدن تجمع بیشتری پیدا کرده و اشعه گاما پخش می‌کند. در نهایت اشعه گاما حاصل از خروجی بدن بیمار دریافت شده و تبدیل به تصاویر دو بعدی و سه بعدی می‌شود بدین طریق پزشک معالج می‌تواند گزارشی از نحوه عملکرد ارگان‌های خاص بدن مانند قلب، کلیه، کبد و حتی استخوان‌ها بدست آورد.

تیموریان تصریح کرد: این دستگاه در ایران نمونه مشابه داخلی ندارد و تولید این فناوری «های‌تک» در دنیا تنها در انحصار چند کشور پیشرفته مانند هلند، آمریکا و آلمان است. هرچند پژوهشگران این مجموعه توانسته‌اند به چنین فناوری دست پیدا کنند، اما برای اجرای این طرح با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.

وی تاکید کرد: بزرگترین مشکل ما این است که ارگان‌ها و نهاد‌های دولتی همچنان از دستگاه‌های وارداتی استفاده می‌کنند. همچنین شرکت‌های وارد کننده نیز برای واردات این دستگاه‌ها ارز دولتی دریافت می‌کنند؛ این شرکت‌ها با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و گاهی با ارز نیمایی ۲۸ هزار و پانصد تومانی این دستگاه‌ها را از کشور‌های رقیب خریداری و وارد می‌کنند. این مساله رقابت ما با شرکت‌های وارد کننده این دستگاه‌ها را سخت کرده است. ما از دولت و مسئولان توقع داریم با شرکت‌های وارد کننده در فضایی برابر رقابت کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟